TYPISKT!

Härligt härligt, antingen så inbillar jag mig bara eller så börjar jag bli sämre och sämre. Har lite smått frossa nu, men en kopp te fixar allt! Det är ju typiskt att man ska börja må piss nu när man ska på kryssning. Slår vad om att det var bara för att denize sa det förut..menmen här blir det inge stanna hemma. Imorgon blir det röja även om jag är sjuk!

/Melindan

Inte min dag!

Vilken dag, idag känner jag att det bästa jag hade kunnat göra var att lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet. Det har verkligen inte varit min dag idag, allt som har kunnat gå fel har gjort det. Mitt humör har varit upp och ner, även fast jag har försökt att vara glad så klarade jag det inte helt. En del dagar har man bara lust att skippa men vad ska man göra. Nu ska jag iaf färga mitt hår och umgås med denize? Det får mig nog på bätte humör!

Jag är grymt besviken på dig, förstår egentligen inte varför jag är förvånad. Jag borde ha lärt mig vid det här laget, men vissa saker vill man inte inse..

/Melinda Lövgren Petrányi


02.48

Klockan är 02.48 och thenice har precis gått över till sig. Lördag idag och vi bestämde oss för att ha en myskväll tillsammans. Vi gick och köpte godis och sen blev det körslaget, plus en film som vi kollade halvt på. Vi pratade mest och gjorde andra saker. Skönt att vara med korven igen, var ju ett tag sen vi såg sist så vi hade lite att ta igen. Imorgon kommer Eddie äntligen ner, jag och denize har planer för veckan. Får se vad som görs och inte görs, kommer bli grymt roligt iaf.

"Eddie ta mig bakifrån" HHAHAA interntskämt, men fan va roligt det var!

/Melindan


Började tänka på en sak,

..snacka om att jag kommer blanda ihop dagarna nu när jag är ledig. Har redan gjort det hela veckan, så kan tänka mig att det blir svårare att hålla reda på dom nu. I Torsdags trodde jag det var fredag och idag trodde jag det var torsdag(?) Menmen huvudsaken är att det är fredag idag, vilket också betyder att det inte är långt kvar nu tjejer! Fan va roligt vi ska ha tjejer, nu blir det något annorlunda och inte bara en 'filmkväll/kubbkväll' hos någon av oss. 
 
Nu ska jag springa till bussen, ha en nice kväll!
/Melindan

Hääärligt!

Fan va skönt, nu har mitt höstlov precis börjat! Just nu ligger jag i sängen men glasspinnen i munnnen, firade lite med en underbart god glass. Nu tänkte jag sova/vila en liten stund så jag orkar kvällen, det är ju ändå fredag så måste ju orka vara vaken ett tag iaf. Planerna för idag är att åka till min moster där det kommer bli pannkaksätande, vindrickande och idol. Vi har tjatat nu ett tag om att vi vill äta hennes pannkakor, så äntligen ska det bli av. Jag har bara ett minne av hur dom smakade eftersom det var tio(?) år sedan jag åt dom sist. Men då var dom jävligt goda iaf!

hörs senare!
/Melindan

underbart, verkligen!

Gud va härligt det är att komma hem och det känns som att alla har pms tjejer som killar. Nu sitter jag och kollar på 'mammaspojkar' och ska nog gå och äta något litet snart. Fick skjuss halva vägen hem från träningen kändes skönt det är ju så mörkt nu på kvällarna. Har varit i skolan idag och dagen har varit en pina, har slumrat till varje kortrast vi har haft. Men inte kan man sitta hemma hela dagen för det, istället åkte jag och träffade Gabriella gick en runda på stan och hittade en klänning. Sen gick vi och fikade på cafe milano mums!

Hörs senare!
/Melinda Lövgren Petrányi


Vilken underbar dag jag har haft!

Blev upphämtad straxt efter jag hade skrivit inlägget av Sandra, vi åkte sedan till ica maxi där vi handlade lite smått och gått för att sedan åka till hölö. Ena skruttisen var ju på dagis så var bara lillen som var hemma med oss som sovde till en början. Vi hade en väldigt lugn och lång fika/ pratstund innan livet började. Men det gör inte mig något älskar skruttisarna och dom får mer än gärna busa runt när jag är på besök.

Senare åkte vi och hämtade den andra skruttisen och då blev det mer bus kan jag lova! Sandra lagade underbart god mat medans jag passade på att leka med dom små. Bror kom hem sen och då blev det massa skoj/skratt+kaffe innan söta Sandra skjussade hem mig.

Mår inte riktigt bra just nu, hoppas jag inte blir sjuk *peppar peppar*
/Melinda Lövgren Petrányi

Tur att man har rutiner och orka gå upp tidigt

...annars hade jag varit död just nu kan jag ju säga. Har ingen skola idag eftersom det är samtal och jag har "turen" att ha det imorgon så jag får då en ledig dag. Den ska spenderas med Sandra och småpojkarna, me like! En sak jag nyss tänkte på är att man blir genast mycket piggare bara man tänker att man faktist inte ska gå till skolan, utan göra något mycket roligare. Kan tänka mig att det kommer bli mycket skoj och bus idag, har saknat ungarna och Sandra så det ska bli roligt!


Hörs när jag är hemma igen!
/Melinda Lövgren Petrányi

SÖTSUG!

Mums va gott det är med russin!..egentligen inte men vad gör man inte för att stilla sockersuget. Denise sa just att det kanske funkade om jag pratade om det, kan ju diskuteras haha. Har redan syndat tillräckligt när tjejerna fick mig att köpa en klubba, ne jag vet jag kan inte stå emot grupptryck. Velade mellan att gå och köpa en godispåse eller äta massa kakor/muffins/glass. Men det blev istället äta russin som jag skrev och kolla på när Denise äter glass. Anledningen till att jag inte äter sötsaker i veckorna är för att jag är sockerberoende och vill bli av med det och inget annat! Sen är det mycket godare när man väl får äta på helgen när man inte har ätit det varje dag har jag märkt.

 VS

/Melinda Lövgren Petrányi


Äntligen kom jag in på bloggen

...och kan skriva några rader, känns som att det var ett tag sen jag skrev sist. Idag är det måndag men jag är trött som att det skulle kunna vara torsdag, tur att jag är ledig på onsdag! Skola idag såklart, den gick snabbare än jag hade tänkt mig..kanske beror på att jag började tolv(?) Efter skolan blev det hem en snabbis för att dra vidare till gymmet med Jennifer. Bodypumpen är ju alltid full nu förtiden så det blev träning på fri hand istället, körde såklart min älsklingsmaskin.

När jag kom hem från träningen ställde jag mig och lagade mat, pannkakor..vuxen poäng till mig! Plus att jag städade köket när jag var klar. Dom vart asgoda, kanske ska börja laga mat varje dag? skulle inte tro det va :p Har ju börjat med att jag inte får äta godsaker på veckorna eftersom jag har blivit sockerman. Men hur lätt är dett att inte göra det när man har en bror som har intresset att göra muffins var och varannan dag. Har lyckats hålla mig idag, men dom ser jätte goda ut så tror inte jag kommer klara att hålla mig imorgon om Denise kommer hit och hon ska smaka.



Ser dom inte goda ut? Vem kan motstå dom här liksom..

/Melinda Lövgren Petrányi

Vad gör jag i skolan nu egentligen?

...Hade lika gärna kunnat legat hemma i min underbara säng och sova vidare. Men nejnej istället kommer jag få sitta här till tjugo i elva, bara för att jag är klar med allt. Inte går det att gå in på några 'sajter' heller, så vet inte vad jag ska fördriva tiden med. Blir väl att jag lägger mig i en utav alla soffer som finns här, risken finns att man blir uppdragen av någon surlärare som inte har nåt annat för sig -.- . Känns inte som att det är min dag alls idag, jag är allmänt tjurig..men man kan inte vara glad alla dagar.

Planerna för idag är att åka till sthlm efter skolan med Jennifer och leta reda på en present till kusinen som jag ska till på lördag. Sen hem och kolla på mammas pojke(?) och se alla patetiska brudar som finns där..tragiskt!

/Melinda Lövgren Petrányi


Nyss hem kommen från gymmet

..testade på airobics(?) för förstå gången och jag säger bara FYFAN! Det var det tråkigaste och invecklade jag någonsin har gjort, kan ju säga att jag fattade noll. Jag är verkligen inte den personen som ska utsättas för kordination. Tycker det var lite dåligt av henne och köra på som vanligt när det fanns folk som var där första gången (JAG). Så jag och Sue stod mest och pratade längst bak och "försökte" hänga med lite ibland. Jennifer var den som verkade kunna, och förstå mest av oss haha, hon gav inte upp iaf.

Sitter och kollar på bonde söker fru nu, haha vem fan har saftbulletanter som förebild..hur gammal sa du att du var (?)

/Melinda Lövgren Petrányi



Timmarna bara rinner iväg

...och dagarna likaså, ny vecka men snart är den också slut. Idag så har jag varit i skolan, slutade fyra och då mötte jag upp Jennifer för att dra och träna. Har hittat min nya favorit maskin på gymmet, man ser skitful ut men jag gillar den ändå! Imorgon ska jag testa airobics för första gången, blev ju inget förra veckan men imorgon så. Sue ville testa box också så kanske att vi gör det på torsdag(?)

Nu ska jag nog kika några avsnitt på andra avenyn, me like!
/Melinda Lövgren Petrányi


Dalarna

Nyss hemkommen från Dalarna och det jag kan säga nu är att jag gärna hade stannat där i några dagar till. Jag hade inte höga förväntningar när jag åkte dit, för jag har lärt mig att då blir man bara besviken. När vi väl var framme efter tre timmars bilresa, så kändes det som att jag hade kommit till himmelen. Nu kanske jag överdrev en aning, men det var hur mysigt som helst! Huset som vi var i låg i en by, och det kändes som att jag hade hamnat i 'alla barn i bullerbyn'. Alla husen var gammeldags och dom hade dom typiska staketen, röd timmerhus med vita knutar you name it. När jag kom i i vardagsrummet och såg hur det såg ut ville jag bara krypa upp i en av fotöljerna med en kopp te och läsa en bok framför den öppna spisen.

Det är så otroligt skönt att komma bort ibland och få varva ner och ta det lugnt, från det annars stressiga livet. Våran helg har bestått av gitarrspelande, sång, kortlek, promenader, skratt och mycket mer! Jag vill definitivt åka dit fler gånger, det fanns så mycket mer att göra och se men man hinner inte så mycket på en helg.

MEN jag skulle aldrig kunna tänka mig att flytta dit, visst är det mysigt att vara där över en helg eller i en vecka. När man ändå vet att man kommer hem till södertälje, och allt är som vanligt igen. Jag är nog mer en storstadstjej, som är lite bortskämd med att det tar en halvtimme med buss så är du på stan, eller 40min med tåg så är du i sthlm. Visst dom hade också ett "centrum" men det var inte på långa vägar lika stort utbud som här. Trodde dom skämtade när jag frågade om det fanns en skobutik och dom sa att den hette 'Einars skor' man hör ju bara på namnet att det inte finns dom skor jag letar efter. En galleria hade dom också, fast det är nästan skam att kalla det galleria. Den bestod av en frisör, kiosk, tatueringsstudio, och ica...inte riktigt som här hemma.


/Melinda Lövgren Petányi


ROAST PÅ BERNS

Klockan är nu lite efter tio och vad tror ni jag gör? ...exakt kollar roast på berns såklart! Kom hem från träningen för en stund sen och åt min efterlängtade havregrynsgröt. Jag trodde att jag skulle vara helt slut men det konstiga är att jag inte var det. Sist jag tränade orkade jag ingenting, men nu så kände både jag och Jennifer att vi fick energi, tröttheten kommer nog snart ändå. Vi bokade ett aerobic´s pass nu på onsdag, ska bli kul och se vad det går ut på. Eller jag vet ju ungefär vad man gör, men har inte testat det än.

Imorgon så ska jag och min kära broder gå på förhandsvisningen av filmen FAME. Ska bli grymt kul och se om man blir besviken eller inte, men det hoppas vi på att vi inte blir. Innan så har vi tänkt att gå och äta på kungshallen så det blir en riktigt syskondag, me like!


       


/Melinda Lövgren Petrányi


TANKESTÄLLARE

För några veckor sen trillade det ner en bok i brevlådan, som jag antar att dom skickar ut till alla ungdomar. Boken heter FRED 100 röster mot våld och krig. Jag kollade aldrig riktigt i den, men idag så läste jag en del texter ur den, och jag fastnade för den här. Jag blev faktist lite rörd när jag läste texten, och även Niklas blev det. Det var verkligen en tankeställare, och jag vet att det fortfarande är föräldrar som agar sina barn vilket verkligen är hemskt!

OCH FÖR DEM, som nu så ivrigt ropar   
på hårdare tag och stramare tyglar,
skulle jag vilja berätta vad en gammal
dam en gång talade om för mig. Hon   
var ung mor på den tiden när man
ännu trodde på det där. "spar på
riset och du fördärvar pilten", det
vill säga hon trodde egentligen inte
på det, men en gång hade hennes
lille pojke gjort någonting, så att hon
tyckte han måste få en risbastu, den
första i sitt liv. Hon sa åt honom att
han själv skulle gå ut och ta reda på
ett ris åt henne. Den lille pojken gick
och var länge borta. Till sist kom han
gråtande tillbaka och sa "jag hittade
inget ris, men här har du en sten som
du kan kasta på mig". Då började
mamman också gråta, för hon såg
plötsligt alltihop med barnets ögon.
Barnet måste ha tänkt att "min mor
vill faktist göra mig illa, och då går
det väl lika bra med en sten".
Hon slog armarna om honom,
och det grät en stund tillsammans.
Och sedan la hon stenen på en hylla
i köket, och där fick den ligga kvar
som en evig påminnelse om det löfte
hon gav sig själv i den stunden:
aldrig våld!

Astrid Lindgren


MAGYARORSZÁG!

Jag saknar UNGERN, jag saknar att vakna upp på morgonen och bara kunna gå och lägga sig på tomten i bikini det första man gör. Jag saknar miljön, alla saker man gör varje dag, maten och människorna. Det är så skönt att komma bort från allt ibland och bara ta det lugnt, det kan man verkligen göra där. Jag älskar känslan när man kommer till byn första dagen på semestern,(ja vi bor faktist i en by, alla känner alla och det känns som att man har rest tillbaka 20år i tiden) precis har lagt in väskorna och direkt känner sig så hemma! Även fast jag knappt förstår språket så älskar jag ändå att gå runt och höra folk prata ungerska. Att komma hem på kvällarna och höra "grannpojkarna" fråga om vi vill komma ut. Det är saker som hör till, och man får inte glömma gemenskapen som vi faktist har. Det är inte alla som åker på semester med ens farbröder+kusiner+farföräldrar i över tre veckor. Det gör vi och det är det jag älskar så mycket, det hade inte varit samma sak om bara jag och "min" familj hade åkt. Alla måste vara med för att det ska vara perfekt, även om man inte umgås med släkten så jätte mycket annars så är det dom där veckorna man gör det!



/Melinda Lövgren Petrányi


Trött och hängig!

Känner mig allmänt hängig och trött just nu, hoppas jag inte blir sjuk nu *peppar,peppar*. Imorgon är det fredag igen, alltså veckorna går sjukt fort! Skönt ska det bli och få vila ut iaf, sen vad som händer får man se då.

För någon vecka sen lånade jag ut mitt busskort till syster, tror ni inte att hon kom hem och berättade att hon hade slarvat bort det. Blev lagom glad eftersom det var ett terminskort+ och människor nu för tiden tar ju allt dom hittar och skiter i vems det är och att personen kanske blir utan nu. Satt och pratade med min kusin om det där och hon försökte printa in i mitt huvud att det visst fanns godhjärtade människor som skulle lämna tillbaka det om dom skulle hitta det. Men jag höll inte med för fem ören, igår köpte mamma ett nytt busskort till mig. Vad tror ni inte kommer i brevlådan idag? *trumvirvel* BUSSKORTET! haha det var lite komiskt, precis köpt ett nytt så får man tillbaka det gamla. Så tydligen finns det människor som tänker på andra, tack till den som skickade tillbaka busskortet.

Dags för sängen!
/Melinda Lövgren Petrányi

:'(
Jag mår inge bra just nu, sanningen är den att jag mår skit, kan man må sämre? saknaden efter dig är så oerhört stor och stark, att veta att du är så långt borta från mig gör så ont! Dagarna går och det är som att jag väntar på någonting, när ska du komma tillbaka? Man går upp på dagarna och gör det man ska göra, men du finns ALLTID där i baktankarna. Jag förstår inte hur jag och familjen ska klara det här utan dig. Våran mullis, du ska ju vara här med oss!!! Inte var det meningen att det skulle bli såhär :'( Fan jag behöver dig, och jag vet att alla andra gör det också! Att det har gått mer än ett år är ofattbart, JAG SAKNAR DIG SÅ MYCKET!! :'( :'(



Jag älskar dig mullis, hur fan ska jag klara det här!?
Mitt hjärta är och kommer aldrig bli helt igen </3

Jag, vaken nu?

Samtidigt som jag sitter och skriver det här frågar jag mig själv, varför är jag vaken tjugo i två en onsdagskväll när jag ska upp om drygt fyra timmar? Inte är det ju för att jag har varit ute och festat på självaste lill-lördagen, och inte är det ju för att jag inte kan sova. Utan jag är vaken för att jag har precis gjort klart ett arbete som skulle varit inskickat för 2.5timme sedan, så kan det gå ..är huvudet dumt får hela kroppen lida eller hur säger man(?)

Dagen har varit helt okej faktist, inte riktigt som jag hade tänkt och hoppas på men är jag förvånad? ..inte ett dugg faktist. Man ska inte förvänta sig ett skit nu förtiden för det blir ändå aldrig som man har planerat eller hoppats på. Men om man bortser från det så hade jag en väldigt lyckad kväll ändå med thenice, sarut och ello. Vi tog en trip till heron där vi kollade på bio. Vi var där lagom i tid också, rättare sagt två timmar innan så vi hann göra en hel del andra saker också  som bla kolla affärer, köra spel och äta!

Nu är det dags för sängen, hörs imorgon gott folk!
/Melinda Lövgren Petrányi


RSS 2.0